Wonda Women went to Mail & Female: on self-love and your yoni


Op 14 februari heeft Wonda Women Valentijnsdag in het teken van zelfliefde gezet door het organiseren van een evenement samen met Mail & Female.

Mail & Female is een organisatie die in 1988 werd opgericht met als doel seksproducten voor & door vrouwen te maken, om de vrouw - en mannen die van haar houden - een veilige en waardevolle plek te bieden. Mail & Female vertegenwoordigt een wereld waarin seks wordt geassocieerd met vrijheid, liefde en een goed gevoel. Bij het hebben van seks wordt vaak uitgegaan van penetratie door de penis in de vagina. Daarnaast staat mannelijk plezier vaker centraal dan vrouwelijk plezier; deze gedachtegang heeft als gevolg dat er een orgasmekloof is ontstaan. We willen met dit bezoek op een interactieve en educatieve manier meer algemene informatie bieden over de vulva en hiermee aandacht geven aan het feit dat er ook andere manieren zijn om seks te hebben en tot een orgasme te komen.
Voor iedereen die niet aanwezig kon zijn, willen we graag een paar inzichten delen:

  • Hanni Jagtman, een van de oprichters, benadrukte dat het niet alleen belangrijk is om kennis te hebben over de yoni, maar ook om deze kennis toe te passen in de praktijk. Zo gaf ze aan dat het belangrijk is om aandacht aan jezelf en aan jouw eigen behoeftes te leren denken om te leren genieten van seks.

  • Marianne van Katwijk leerde ons middels een demonstratie hoe je een yoni massage kunt geven of krijgen. Volgens Marianne is het doel van het geven van een yoni massage dat je de nemer zoveel mogelijk laat ontspannen. Je komt pas tot overgave als je je volledig kunt ontspannen. Dit staat voorop, niet het krijgen van een orgasme. Om de nemer van de massage te laten ontspannen moet je verbaal om de zoveel minuten ‘inchecken’ of alles naar wens is; richt je dus volledig op de ontvanger van de massage. Blijf met elkaar communiceren over wat wel en niet lekker is.

  • Wat ook heel fijn is om te weten is dat als je vaker gaat masseren je heel goed spanning kunt houden.

  • Voor degene die er niet bij konden zijn, en voor iedereen die nog niet uitgeleerd is over het geven van een yoni massage kun je het volgende filmpje bekijken op www.loveacademy.nl waar een demonstratie van een yoni massage wordt gegeven door Froukje.

De avond bij Mail & Female was inspirerend waarbij we op een interactieve en educatieve manier meer te weten zijn gekomen over de vulva, de vele taboes rondom zelfliefde en hoe je seks kunt blijven ontwikkelen als een positief onderdeel van je leven. Wij willen graag iedereen bedanken voor de aanwezigheid en heel veel dank aan Hanni, Marianne en alle Mail & Female medewerkers voor het organiseren van een leerzame en gezellige avond!21 views0 comments